Muffinki z pieczonym koprem włoskim, cheddarem i pikantnym kremowym serkiem.
English version below
Muffinki
Składniki:
1 duży fenkuł
2 szklanki mąki
2 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 g sera cheddar
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki ostrej papryki lub chili w proszku
100 ml oleju lub oliwy z oliwek
100 ml maślanki
1 otarta gałka muszkatołowa
Dodatkowo:
Oliwa z oliwek
Chili
Sól
½ łyżeczki miodu
1. Nagrzej piekarnik do 180° C. Fenkuł przekrój na
pół i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą i miodem, posyp szczyptą soli i
chili. Piecz przez 15 minut.
2. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do
pieczenia, cheddar, sól i chili. Dodaj otartą gałkę muszkatołową.
3. Gdy fenkuł ostygnie, pokrój go w drobniejsze
części. Zmiksuj w blednerze na gładką masę, dodając jajka, maślankę i oliwę.
4. Połącz ze sobą suche i mokre składniki. Nie
mieszaj zbyt długo, masa nie powinna być idealnie gładka.
5. Muffinki piecz w 180° C przez 25 minut, aż
wierzch będzie ładnie zrumieniony.
A healthy bite: Fennel muffins
Baked fennel and cheddar muffins, served with a spicy cream cheese.
Muffins
Ingredients:
1 large
fennel
2 cups of
plain flour
2 eggs
1 teaspoon
of baking powder
150 g
cheddar cheese
1 teaspoon
of salt
½ teaspoon
of chili powder or crushed chili
100 ml oil
or olive oil
100 ml
buttermilk
1 whole nutmeg
Additionally:
Olive oil
Salt
Chili
½ teaspoon
of honey
1. Preheat the oven to 180° C. Cut the
fennel in two halves and place in a baking pan. Drizzle with olive oil, honey;
add a pinch of chili and a pinch of salt. Bake for 15 minutes.
2. Mix flour, baking powder, cheddar,
salt and chili in a bowl. Add a bit of freshly ground nutmeg.
3. When the fennel is cool, cut it into
smaller pieces. Mix in a food processor adding eggs, buttermilk and oil, until
the mixture gets smooth.
4. Add the dry ingredients into the
mixture and stir until just combined.
5. Bake the muffins in 180° C for 25
minutes, until the tops are nicely browned.
Honey and chili baked fennel gives the muffins a distinctive, anise-like
flavor. Combined with sharp taste of cheddar and spicy tone of chili, it tastes
truly delightful. Served with tabasco cream cheese, the muffins make for a
perfect quick snack or a nutritious brunch.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz